Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär premiär för gratis busstrafik

Två år har gått sedan förslaget om gratis busstrafik lades fram. Nu har det blivit verklighet och gratistrafiken är i gång. På måndagen kom många till busstationen för att delta i premiärminglet.

Annons
Fika. Mazariner och kaffe på busstationen i Avesta.

Representanter från Avesta kommun och Dalatrafik berättade om förslaget som kom under valrörelsen 2010 och som tagit två år att få igenom. Invånare från hela kommunen hade samlats för att fika, lyssna, ställa frågor och åka en första gratistur.

Inför projektstarten har enkäter gjorts. 200 resenärer tillfrågats om sina resvanor.

Hoppet är nu att fler ska välja att åka buss i stället för att ta bilen, vilket är en förutsättning för att kunna fortsätta med gratisbussarna också efter den två år långa prövoperioden.

Hur tror ni att det kommer att fungera?

– Bensin är dyrt i dag. Det blir ju en ekonomisk vinst att lämna bilen hemma. Jag tror att många kommer att välja buss nu när det här alternativet finns, menade kommunalråd Lars Isacsson som fanns på plats.

Framför allt tror Lars Isacsson att skjuts av skolbarn kommer att minska nu när busskort inte längre behövs. Han tillade:

– Det är en miljöfråga men också en jämlikhetsfråga. Alla ska kunna åka buss.

Bussresenären Börje Morelius var också på busstationen.

– Jag ringde till kommunen för att fråga lite om gratisbussarna. De sa åt mig att komma hit i dag med mina frågor. Det är mer folk här än i kyrkan, sade han och skrattade.

All trafik omfattas inte

av det nya beslutet. På bussar för resa till närliggande kommuner måste biljett fortfarande lösas.

Fördelarna med gratisbussarna är många och intentionerna goda men alla är inte nöjda. Flera Brunnbäcksbor känner sig diskriminerade.

– I Brunnbäck finns inga busshållplatser och inga bussar, sade Maud Karlsson upprört.

En ny servicelinje, 302, ska upprättas för turer till och från Brunnbäck.

– Men den ska inte börja gå förrän i augusti och ingen kan svara på när eller vilka tider den kommer att gå på, tillade Mona Eklund.

Under presskonferensen

påpekades att en uppföljning måste finnas med i beräkningarna. Fortsatta regelbundna undersökningar kommer att göras under hela prövoperioden. Resenärer kommer att tillfrågas om hur de tycker att det fungerar.

Huruvida det blir någon fortsättning under 2014, vill man inte ta ställning till i dagsläget.

– Varför ska vi se till eventuella problem i framtiden, menade vänsterpartist Leif Eriksson.

– Viktigast just nu är ju att fungera som exempel och få folk att ändra sina vanor och åka mer kollektivt.

I framtiden hoppas man på förbättrad kommunikationer också med andra, närliggande kommuner. En remiss har skickats till kommunen. Exempelvis vill man förbättra trafiken mellan Avesta, Sala och Uppsala.

– Kan trafiken till Uppsala förenklas är det väldigt positivt eftersom många studenter som är härifrån i så fall skulle kunna bo kvar i Avesta, sade Lars Isacsson.

Någon kommunöverskridande gratistrafik finns i dagsläget inga konkreta planer på. Men kommunen har mottagit gratulationer från flera håll i landet.

– Det finns ett stort intresse i andra kommuner. Vi hoppas kunna fungera som gott exempel, sade Susanne Berger vice ordförande i kommunstyrelsen.

Nyfikna. Paula Meilonen med mamma Eira.

Mer läsning

Annons