Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vädjar om tips om mordet på Pernilla Theorin

1200 förhör och 700 vittnen har intervjuats i utredningen av mordet på Pernilla Theorin för fyra och ett halvt år sedan.

Annons
Axel Johnsons väg 96-98. Det var här Pernilla Theorins lägenhet fanns och mordet begicks. Huslängan är belägen precis intill Axel Johnsons väg vars balkonger alltså vetter mot varuhuset LIdl

Sedan första september förra året har Avestapolisens mordutredning förts över till cold-case-gruppen inom Polismyndigheten i Falun.

I går tog SVT:s program veckans brott upp fallet.

Syftet var att få flera vittnen att höra av sig om sina iakttagelser i centrala Avesta på efternatten den 12 augusti 2006 då mordet ägde rum.

Det är iakttagelser

av kända och okända personer mellan halv fyra och halv sju på morgonen i hela centrala Avesta som framför allt är intressanta, säger Mats Nygårds, kommissarie och chef för våldsroteln, polismyndigheten i Falun.

- Många kanske tycker att det är ointressant vad de har sett, men låt för guds skull polisen få avgöra det. De som har sett någon kan i sin tur ha sett någon eller några som var ute den här varma sommarnatten, säger han.

Det kan vara människor som var ute med hunden eller ute på en nattlig promenad som kan ha sett något i och för sig harmlöst som för polisen kan ge avgörande spår att komma framåt i mordutredningen.

Telefonnummer

till polisens tipstelefon är 070-654 47 72, 070-654 24 41.

Se SVT:s avsnitt i Veckans brott om Pernilla Theorin här. (extern länk).

Mer läsning

Annons