Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittne efter fräck stöld

En 80-årig dam höll på att bli bestulen på ett värdefullt halsband av en fräck tjuv i torsdags. Men en kvinna kom till damens undsättning och nu söker polisen efter henne.

Annons

På torsdagen v klockan 14.00, gick en 80-årig dam längst gågatan mot Plus-huset. När hon nådde byggplatsen för nya torget stannade hon för att vila.Damen har lagt märke till att en kvinna har förföljt henne och när hon stannar för att vila då kommer kvinnan fram. I handen har hon gula ringar och halsband som hon visade upp för damen. Ett av halsbanden tog hon fram och fäste runt halsen på damen, samtidigt som hon gjorde detta så snäppte hon upp spännet på den bismarklänk som damen har runt halsen. Länken stoppade hon smidigt ner i sin ficka.

Damen hann uppmärksamma detta och skrek högt att kvinnan skulle ge henne halsbandet tillbaka. Till damens undsättning kom en okänd kvinna fram, som möjligt kan ha talat stockholmsdialekt. Hon talade braskt om för kvinnan som stulit halsbandet att hon skulle lämna tillbaka det. Damen fick tillbaka sitt halsband och tjuven försvann ner mot Plus-parkeringen.

Nu söker polisen

efter den kvinna som hjälpte damen att få tillbaka sitt halsband, då hon räknas som ett vittne men även för att damen ska kunna tacka henne.

Man söker även efter uppgifter av den kvinna som försökte sno halsbandet, hon var i 40-50-årsåldern, hade svart hår uppsatt i en knut. Hon var kort och kraft byggt, var klädd i en svart lång kjol och en sjal i okänd färg. Hon talade inte svenska.

Kvinnan är misstänkt för grov stöld.

Mer läsning

Annons