Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen närmar sig lösning av mordfall

Nya uppgifter gör att polisens våldsrotel är optimistisk om att inom en snar framtid hitta en lösning på mordet av Pernilla Theorin.

Annons

Nya tips och nya förhör gör att polisen ser optimistiskt på spaningarna efter Pernilla Theorins mördare.

Sedan mordet behandlades i Sveriges Televisions program Brottsplats i februari har åtta till tio tips kommit in till polisen.

Tipsen har lett till en ny syn på händelseförloppet under den sista natten Pernilla Theorin levde. Det uppger chefen för våldsroteln, Mats Nygårds, vid Polismyndigheten Dalarna. Men han vill inte närmare gå in på hur.

– Vi jobbar utifrån tipsen, det är de som styr, säger han.

Och nya förhör har hållits?– O ja, vi har haft ett antal som har genererat nya uppgifter. Vi går framåt i utredningen, säger Mats Nygårds.

– Vi jobbar med sans och måtta innan vi tar ytterligare steg i utredningen. Vi ser optimistiskt på en lösning.

Vilken tidsram har ni?– Det kan röra sig om en vecka, en månad eller ett halvår. Vi jobbar med de uppgifter som vi har framme.

Nu arbetar en polis vid våldsroteln på heltid med spaningarna efter Theorins mördare. Tidvis är det fler än så som arbetar med fallet, uppger Nygårds.

Pernilla Theorin, 31, påträffades mördad i sin eldhärjade lägenhet vid sextiden på morgon 13 augusti 2005. Sedan en misstänkt man släpptes i mars 2006 som var häktad i ett par månader för att ha utfört dådet gick mordutredningen i stå.

När polismyndigheten startade en cold-case grupp förra året för att utreda i olösta grova brott togs även det här olösta mordet upp igen.

När mordet behandlades ingående i det nämnda teveprogrammet har utredningen fått ny fart genom tips från allmänheten.

Mer läsning

Annons