Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Plushuset är en slumrande diamant"

Planerna är stora, för att inte säga enorma, när Stefan Sundh tillträder som ny ägare för Plushuset den första februari. Sveriges bästa arkitekt 2010 anlitas för den helrenovering som gallerian står inför.

Annons
Plushuset står inför en helrenovering och ett nytt namn. ”Jag har en väldigt bestämd uppfattning vad som kommer att göras” sa Stefan Sundh, som tillträder som ny ägare till Plushuset den första februari.

– Gallerian är en slumrande diamant. Här finns en stor parkering, en välbyggd, men illa förvaltad och illa underhållen fastighet, sa han vid kommunens frukostmöte för företagare i går morse med 78 anmälda gäster.

Klart blev att Stefan Sundh har tydliga planer på vad han ska göra av Avestas centrumgalleria, som ska få ett nytt namn.

Han uppmanade åhörarna att komma med förslag på namn med lokal anknytning. Då ska förslagsställarna ha i åtanke att Stefan Sund inte bara vill ha ett köptempel.

– Det måste finnas upplevelser utöver att bara handla. Det är väldigt viktigt om inte kunderna ska åka till Västerås och Borlänge.

Den köpeskilling som Stefan Sundh erlagt  för Plushuset ligger nära den summa  som erlades förra gången gallerian ( år 2004) såldes, 125 miljoner kronor. AT beklagar uppgiften tidigare  idag att den summan skulle avse själva investeringskostnaden.

Mer läsning

Annons