Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal kritiska till hårt arbetstryck

På demensavdelning Smedjan känner personalen att de slits ut och att de inte kan ge patienterna så bra vård som de vill. Kommunen har nu lagt fram en plan för hur allt ska hinnas med.

Annons
Lena Lindmark och Lena Johansson arbetar på Smedjan och tycker att arbetsbördan gör att de inte kan göra ett tillräckligt bra jobb.

Avdelningen har blivit mer som en förvaringsplats för demenssjuka, skriver personalen i en skrivning till kommunen. Med för få i personalen och mer vårdkrävande boende har vissa moment, som matning, blivit en för tung arbetsbörda.

– De boende ska ha vård i första hand, men sedan är det så mycket annat jobb som vi ska göra, säger Lena Lindmark som jobbar på avdelningen.

Med nio boende på avdelning är det för lite med tre i personalen på dagtid och två på kvällar och helger, tycker de anställda. Ofta kan inte mer än två boende få hjälp att äta åt gången, vilket gör att måltider tar väldigt lång tid och att maten ibland hinner kallna innan alla ätit.

– Det känns inte bra när man går hem. Som att man inte gör ett bra jobb, fast vi gör det bästa vi kan, säger Lena Lindmark.

– Det är ingen vanvård, men vi har inte tid med allt. De boende har det tråkigt och de blir rastlösa, säger hennes kollega Lena Johansson.

De säger också att det inte finns tid över till att aktivera patienterna.

– Som att komma ut och gå med dem. Det hinner man inte med, säger Lena Lindmark.

Efter personalens skrivning, som kom i oktober, har kommunen jobbat för att göra de jobbiga momenten enklare.

– De har det tufft. Vi har arbetat fram en handlingsplan med personalen, säger Wojciech Nedzewicz (MP), ordförande i omsorgsstyrelsen.

Planen går ut på att tiden ska planeras bättre så att arbetsbördan ska minska.

– Vi försöker planera den tid vi har. Bland annat genom att personalen ska turas om att gå på rast. Vi har bestämt en viss tid för när sjuksköterskan ska komma. Personalen tyckte att det kunde bli stressigt när den ibland kom under måltiderna. Och att städning och dusch ska planeras så att det görs två stycken varje vardag. När en i personalen sköter köket ska den inte också gå på larm, säger Catrin Algotsson, enhetschef på Tallbacken.

Men de anställda tycker att det framför allt är en personalförstärkning som behövs. Främst på kvällar och helger, när bara två jobbar.

– Vi har studenter som är här ett tag och de vill inte fortsätta med det här, säger Lena Lindmark.

– Det kommer att slita ut oss, jag vet inte om vi klarar det. Många går runt och pratar om pension trots att det inte är tid för det än, säger Lena Johansson.

Mer läsning

Annons