Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkn3t anordnar påsklovs-lan

Under påsklovet kommer ett LAN-party för 200 personer att äga rum i Avestaparken.
De som står bakom tillställningen är ett gäng ungdomar som kallar sig och evenemanget för Parkn3t.

Annons
Personerna bakom Parkn3t har alla träffats på lan och byggt upp vänskapskretsar runt om det. Andreas Andersson Thörnblom, Daniel Westling, Jonas Andersson, Dan Karlsson, Benjamin Andersson och Joakim Mickelson hoppas att fler vänskapsband kommer att knytas på deras lan och skapa möjligheter till fler datorfestivaler.

LAN-partyn är tillfällen då flera personer träffas under ett dygn eller längre och spelar dataspel tillsammans. Tillfällen som dessa har tidigare anordnats på Qlturhuset. Då har runt 50 personer samlats för att umgås och spela spel.

Nu har veteranerna från de mindre evenemangen tagit ytterligare ett steg. De ska nu starta ett lan som ska ha plats för 200 personer.

– Det vi vill nu är att det första lanet ska fungera felfritt och få fler stabila sponsorer till kommande lan, säger Andreas Andersson Thörnblom.

Evenemanget kommer att vara i Avestaparken och börja på onsdagen den 11 och pågå till fredag.

Under dagarna kommer mer än bara dataspelande att ske. Bland annat ska dansgrupper från Qlturhuset uppträda, tipspromenader vandras och aktiviteter som cola-drickartävlingar.

Men självklart kommer dataspelen och turneringarna vara huvudingrediensen. Som arrangörerna själva säger kommer Avestamästerskapen i E-sport att avgöras där.

– Elektronisk sport är sport för dataspelare. I stället för att sparka fotboll skjuter vi varandra i huvudet i dataspel, säger Daniel Westling.

De som presterar bäst i mästerskapen kommer att vinna priser och pengar. Prispotten som delas ut kommer från inträdesavgiften.

– Allt som vi tar i inträde går tillbaka gästerna i vinstpengar, säger Daniel.

I framtiden hoppas ”Parkn3t” att de ska kunna anordna fler lan och återkomma flera gånger varje år. Dessutom vill de att fler sponsorer ska våga bidra till lan och inte bara uppmärksamma sporter och andra föreningar.

Annons