Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa slog dotter med tillhygge

En man i 55-årsåldern, som bott i Avesta, har dömts av Falu tingsrätt till åtta månaders fängelse eftersom att han gjort sig skyldig till misshandel. Han ska bland annat ha slagit sin dotter med nycklar som stuckit fram mellan hans fingrar.

Annons

2008 var en man, som bott i Avesta, I Turkiet med bland andra sin fru och dotter. I september i år fick polisen in en anmälan om att mannen misshandlat dottern grovt. I fredags kom domen att han dömts för misshandel av Falu tingsrätt till åtta månaders fängelse och till att betala skadestånd till dottern på nästan 30 000 kronor.

Enligt dottern ska mannen ha träffat kvinnan med flera knytnävsslag och samtidigt haft nycklar mellan fingrarna som ett tillhygge.

Kvinnan ska ha fallit ner i en säng. Misshandeln fortsatte där. Mannen slog henne med flera slag i ryggen och i ansiktet. Hon blev yr och ramlade ned på golvet. Den dömde mannen slog och sparkade henne i ansiktet så att dottern bland annat började blöda näsblod. Dottern har berättat i förhör att hon tror att hon tappade medvetandet.

Pappan har helt nekat till att han ska ha skadat sin dotter på något sätt. Dotterns mamma var med vid misshandel, och försökte få pappan att sluta, har i förhör stärkt dotterns version av händelsen. Fler vittnen har sagt att de sett att dottern haft flera blåmärken och sår efter misshandeln.

Tingsrätten menar att flera vittnen stärker dotterns version och dömer därför mannen till åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons