Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgen villutbilda 765 anställda

Omsorgsförvaltningen har sökt EU-bidrag på 10,5 miljoner kronor, för att inleda jätteprojektet ”100 procent stolt och kompetent”.

Annons
Förväntansfulla. Marita Andersson och Lena Hellström är projektledare för ”100% stolt och kompetent”. De tog tillsammans med Bo Eriksson fram en komplett ansökan och handlingsplan för 765 anställda på mindre än 14 dagar.

– Det ska bli högre kompetens för alla inom omsorgen, och det utgår från heltidsprojektet, säger Marita Andersson, en av projektledarna i projektet ”100 procent stolt och kompetent”.

I onsdags skickades ansökan in till Europeiska socialfonden. I november/december kommer beslutet om kommunen får bidragspengarna eller inte. Blir det ett positivt svar då startar kompetensutvecklingen för 765 av 800 anställda inom omsorgsförvaltningen i februari 2011.

– Vi vill bredda kompetensen hos våra anställda och göra de mer trygga. Till exempel kanske det efterfrågas färre personliga assistenter i kommunen, då ska de personerna kunna arbeta inom ytterligare ett område inom omsorgen i stället för att bli arbetslösa, säger Lena Hellström, projektledare och en av tre personer som tagit fram projektplanen ”100% stolt och kompetent”.

Mer läsning

Annons