Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika versioner friade man i våldtäktsmål

En 45-årig man från Avesta, som åtalats för våldtäkt vid en fest i en samlingslokal förra sommaren, friades i går när rättegången hölls i Falu tingsrätt.

Annons

Åtalet mot mannen ogillades helt på grund av bristande bevis. Olika versioner av händelsen ligger bakom friandet av den åtalade mannen.

Den kvinna som skulle ha utsatts för den våldtäkten minns att mannen kom objuden till festen. Och mot slutet av festen var bara han och målsäganden kvar.På grund av intag av alkoholhaltig dryck har kvinnan inte klara minnen av vad som hände under festen. Inte heller dagen efter, när hon vaknade vid 14-tiden, kände hon sig helt nykter.

Hon menar emellertid att mannen vid ett tillfälle ska ha stått bakom henne och sagt ”vad läcker du ser ut”.

Målsäganden säger att hon ”aldrig, aldrig” kan ha gått med på att ha sex med mannen från Avesta.

Den åtalade mannen hävdar å sin sida att han frågade om han störde när han anlände till festen. Därefter ska han ha blivit bjuden att sitta ner och ta en öl.

ans bild av den påstådda våldtäkten är att han tröstade målsäganden för att hon var besviken. Det ena ledde till det andra, och kvinnan ska ha varit med på det hela och ha varit ganska nykter, enligt Avestabon.

Han menar att kvinnan uppmanade honom till vissa sexuella handlingar.

Ett vittne ska ha sett de två på morgonen efter festen i festlokalen. Enligt vittnet låg målsäganden avsvimmad, utan att röra sig, och föreföll inte alls ha varit med på sexuellt umgänge.

Men tingsrätten konstaterade att vittnet inledningsvis, när han precis hade sett händelseförloppet, inte var lika säker på kvinnans tillstånd.

Enligt tingsrätten går det inte att utesluta att den åtalade talade sanning. Rätten frikände mannen eftersom bevisningen inte räcker för en fällande dom.

Mer läsning

Annons