Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar situation för sverigedemokrater

Situationen för Sverigedemokraterna i länet fortsätter att vara oklar. Avesta kommun väntar med att skicka pengar till partiet.

Annons

Hur är det egentligen med det Sverigedemokratiska partiet i Avesta? Nu pekar olika kontakter som kommunen har haft åt olika håll vart partistödet ska gå.

Avesta kommun känner sig fortfarande osäker på till vem man ska betala ut partistödet för 2012 efter mailväxling med olika personer, där beskyllningar åt olika håll har framförts. Partistödet är på 66 000 kronor.

Även förra året var inte kommunen säker på om det var den lokala partiföreningen som skulle ta emot partistödet. Då var det till slut distriktsorganisationen som fick ta emot pengarna.

När det gäller gruppledararvodet för Sverigedemokraterna behöver fullmäktige fatta ett nytt beslut. I december förra året fattades beslutet att SD hade två ledamöter i fullmäktige och gruppledaren skulle få 3 720 kronor varje månad.

Men nu, en dryg månad senare, har gruppledaren avsatts av paristyrelsen och därför blivit politisk vilde i fullmäktige. Den andra ledamoten, som nu har blivit gruppledare, ska nu få arvode motsvarande en ledamot, 1 860 kronor per månad.

Men detta måste fullmäktige först besluta om, och det första möta som detta kan ske på är i slutet av mars.

Läs hela artikeln i måndagens tidning.

Annons