Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye fritidschefen puffar för badhuset

Georgios Nielsen blir ny fritidschef i Avesta. Han har jobbat som lärare på Karlfeldtgymnasiet i nio år och har lång idrottsbakgrund.

Annons
Religion, filosofi, idrott och hälsa är Georgios Nielsens ämnen som lärare. Ny byter han katedern mot ett kontorsrum på kultur- och fritidsenhetens kontor i Metropoolen.

Att hålla kontakten med föreningarna och ansvara för kommunens fritidsanläggningar blir huvuduppgiften för Georgios Nielsen. Inom kort tillträder han sin nya tjänst.

Georgios Nielsen fick tjänsten som kommunens fritidschef i konkurrens med 19 andra sökande.

– Både arbetsgivare och fack var helt eniga. Han har fått jobbet på grund av sina meriter, inte för att han är från Avesta, säger bildningschef Fredrik Juthman.

–Han har hög social kompetens, vilket är oerhört viktigt för att kunna ha en bra dialog med föreningarna och politikerna.

Georgios Nielsen arbetar som lärare i idrott och hälsa samt religion på Karlfeldtgymnasiet. Det har han gjort sedan 2003. Han har också läst filosofi på Umeå universitet på distans under vintern.

Han spelar fotboll sedan många år, nu i SAIF. Han har rest mycket och har bott i många städer.

– I varje stad är det idrottsplatsen jag besöker först, säger han.

Han är mån om att det ska finnas ett levande idrotts- och fritidsliv i Avesta, och gärna spontanidrott.

–Man ska kunna leka och ha det roligt här. Annars är det fotboll jag har sysslat med mest, och även hockey, innebandy och basket.

Dottern Linn, tre år, har redan tagit honom till ridskolan.

Att granska kommunens bidragssystem och se till att pengarna fördelas rättvist ur bland annat könsrollsperspektiv, är en av de uppgifter som väntar den nya fritidschefen.

Vilken fritidsanläggning besöker du och din familj helst?– Metropoolen! Dottern började med babysim och vi går dit ofta.

Metropoolen brottas med dåliga besökssiffror. I januari-februari gick de upp, men sjönk igen i mars. Att få fler besökare till badhuset blir en annan uppgift för Georgios Nielsen.

–Det blir en utmaning. Jag hoppas att Avestaborna kommer dit och badar med fritidschefen när de är lediga! säger han.

Mer läsning

Annons