Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning ska få Avesta att växa

Kommunen inte bara pratar om att växa. Nu ska det hända saker med sikte på att Avesta ska bli ett regionalt kraftcentrum år 2020.

Annons
Kommunalråd Lars Isacsson, S,visar ett stort personligt engagemang i den nya satsningen för att få kommunen att växa.

Den nedåtgående befolkningssiffran ska vändas till sin motsats. Det är kommunalrådet Lars Isacsson, S, bestämd över. Han tar sikte på år 2020, hur Avesta ska se ut då.

Efter ett antal möten sedan årsskiftet lanserade han framtidssatsningen vid presskonferens på fredagen.

Nyckelordet för tillväxt är arbetstillfällen, arbetstillfällen, arbetstillfällen. ”Och det ordet kan jag upprepa en gång till” sa han.

Han är bestämd på att Avestas höga servicenivå ska behållas i kommunens alla delar skolor, förskolor, äldreboende, fritids- och idrottsanläggningar.

I kommunen är det stopp för nedskärningar.

Näringslivet har en nyckelroll. Kontakter tas förstås också från hans sida, för en bra service till företagen.

I veckan ska han träffa Jernhusen som äger Krylbo station som nu står tom. Han vill höra om utvecklingsplanerna och samtidigt berätta om kommunens satsning i Stationsparken.

Det järnvägsspår som nu byggs till industriområdet i Nordan ska vara ett lockbete för andra företag att etablera sig där. Gruvbolaget Boliden kan vara ett exempel i och med sin utbyggnad i Garpenberg för 3,5 miljarder.

Infrastruktur och kommunikationer överhuvudtaget är väsentlig för näringslivets utveckling.

Ett samarbete mellan personalchefer i företag ska igång igen. En lyckad rekrytering handlar ju om att makan/maken får jobb i Avesta.

Kommunen ska stötta det generationsskifte som tar fart de närmaste åren till exempel med traineeprogram. Ett besök nyligen hos AB Karl Hedin gav honom en förebild till det, även för kommunens del.

– Generationsskiftet ser jag inte som ett hot, utan som en möjlighet.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons