Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förhandling om Krylboskott inledd

Alla parter i hovrättsförhandlingarna vill få tingsrättens dom ändrad. Skytten vill bli helt fri från anklagelserna.

Annons
Avspärrat. Polisen var snabbt på plats och spärrade av gården där skotten avlossades i maj 2010. I veckan äger rättegången i hovrätten rum.

I tingsrätten dömdes en 35-årig man till försök till dråp för att ha skjutit tre skott i huvudet på en 52-årig man i Krylbo. Domen överklagades av båda och i går inleddes nya förhandlingar i Svea hovrätt i Stockholm.

Det var i maj förra året som ett bråk utbröt mellan en nu 35-årig man och en i dag 52-årig man som slutade i att den äldre av dem två sköts av den yngre med tre skott i huvudet.

52-åringen dömdes av tingsrätten för olaga hot till villkorlig dom och till att betala skadestånd till 35-åringen för att ha hotat honom verbalt och med en lövräfsa.

35-åringen dömdes till tre års fängelse och skadestånd för försök till dråp.

Båda parterna överklagade sedan domen.

I torsdags togs nya

förhandlingar upp i Svea hovrätt i Stockholm. Där yrkade 52-åringens advokat, i 52-åringens ställe, på att de ville ha ett högre skadestånd än de fått i domen från tingsrätten.

35-åringen och hans advokat yrkade på att han skulle frias från hela sitt fängelsestraff och att betala skadestånd till 52-åringen.

Åklagaren ville däremot att 35-åringens fängelsestraff skulle bli längre.

Förhandlingarna fortsätter i dag, och dom väntas komma inom en vecka.

Mer läsning

Annons