Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är förslagen till Drömparken klara

Tre förslag ska bli ett. Nu får medborgarna bestämma vilken park som ska byggas uppe vid Metropoolen och området bort mot Avestavallen.

Annons
Du bestämmer. Politikerna Susanne Berger, S, Lars Isaksson, S, Gunilla Berglund, C, och Johan Thomasson, M, lämnar nu över sin talan till Avestas medborgare. Din röst kan avgöra vilken park som ska bli till verklighet.

Resultaten efter höstens förslagsinlämning till Drömparken har nu blivit tre realistiska förslag. Nu får medborgarna rösta om vilken park de vill ha.

Röstning görs som tidigare via kommunens hemsida. Och du har fram till den 5 februari på dig att säga ditt. Sen stänger röstningen.

127 förslag har kokats ner till tre och de tre förslagen grundas på de inlämnade förslagen.

– Det finns tre anledningar till att vissa förslag inte finns med, det är säkerhetsskäl, att det har varit för kostsamt eller att det är kommersiella förslag såsom ett Burger King, vilket inte är något kommunen sysslar med, berättar Marie Palm, kommuninformatör.

Och den parken som vinner förslaget kommer sedan att detaljplanerats och påbörjas under året. Fem miljoner kronor är avsatta. Omröstningen går att följa hela tiden via kommunens hemsida. Där går också att se i vilka förslag parkerna grundar sig i.

– Det här blir en bra övning i prioritering. Det är ju så att vi kan inte göra allt utan måste välja. Det är bara ett förslag som vinner, säger Lars Isaksson, kommunalråd, S.

Se planskisserna i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons