Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria lämnar församlingen för ny tjänst i Eskilstuna

Efter tio år som organist i Grytnäs och Avesta församlingar är det dags för Maria Helmér att gå vidare. ”Jag såg en så spännande annons där de sökte en organist med spetskompetens”, säger hon. Flyttlasset går nu i dagarna.

Annons
Tre orgelfrossor har Maria hunnit med under hösten. ”Det är högt i tak här i församlingen och en tillåtande bygd. Vi har haft både bluegrasskonsert och afrikansk kördag här”, säger hon.

Maken Martin, som är lärare, och äldsta dottern installerade sig redan i höstas i Eskilstuna. Nu under jullovet flyttar Maria och yngsta dottern.

–Jag har gått och varit sentimental hela hösten, erkänner hon. När vi hade vår sista advents- och julkonsert kändes det väldigt märkligt, för nu är det ju slut, vår tid tillsammans ...

Kyrkokören Cantores och barnkörerna Masungarna och Minikören har Maria byggt upp från starten. Hon har sett körerna växa och utvecklas, både i repertoar och gemenskap.

– Förra året var Cantores bästa år. Vi gjorde en otroligt rolig körresa till London, vi gjorde Messias och sjöng i domkyrkan i Västerås. Vårkonserten med Lars Hjertner var något av det roligaste jag har gjort!

–Jag har velat göra spännande samarbeten för jag vill att människor ska se att kyrkan har något att ge till alla, oavsett om man är troende eller inte.

En spännande annons om en organisttjänst i Eskilstuna väckte hennes intresse i våras. En hel dags intervjuer till tjänsten som fick 18 sökande, klarades av. Kort därefter blev Maria erbjuden jobbet.

–Det är en jättestor omställning att flytta med familj. Och jag har ju mina rötter och släkt här i Avesta, säger hon.

Läs mer i onsdagens AT.

Annons