Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många storstadsbor tar körkort i Avesta

I stort sett alla elever på Avesta trafikskolas intensivkurs kommer från större städer. En vanlig uppfattning är att uppkörningen är lättare i mindre städer.

Annons
Pegah Kafi har tidigare tagit körlektioner i Stockholm, men i ganska liten utsträckning. Just nu håller hon på med blandad stadskörning, som hon varvar med teori.

Stockholmstjejen Pegah Kafi kom till Avesta förra måndagen och började sin intensivutbildning. I paketet ingår 24 lektioner, utspritt på två veckor, vilket brukar räcka för de flesta för att kunna ta ett körkort.

Under sommartid är det mest aktivitet på Avesta trafikskola. Precis som tidigare kommer många hit från andra kommuner för att ta körkort. Hela nio av tio elever på körskolans intensivutbildningar kommer från Uppsala och Stockholm.

Trafikskolans ägare Bobbo och Ibbe Sekersöz känner igen fenomenet. Ända sedan de började med intensivkurser på trafikskolan i höstas har majoriteten av eleverna kommit från storstäder. Så var det även under de sex år de hade trafikskola i Sala.

– Många tänker nog att det ska vara lättare att ta körkort, men kraven är fortfarande desamma, säger Bobbo Sekersöz, som förutom att vara delägare också är körlärare.

Tanken att det är lättare i mindre städer var också det som inledningsvis fick Pegah Kafi att välja Avesta. Med tiden kom hon dock att få en mer nyanserad bild än så från vänner och bekanta som har tagit körkort i mindre städer. Även om hon är medveten om att det trots allt är samma krav överallt, tycker hon det finns många fördelar med Avesta.

– Jag som kommer från en annan stad och inte känner någon här kan ju verkligen koncentrera mig på körningen. Hade jag tagit körkort i Stockholm hade jag haft fler distraktioner. Plus att det är lugnare trafik här än i exempelvis Stockholm.

Fyra av fem klarar intensivutbildningen, berättar Bobbo Sekersöz.

Förutom uppkörning ska eleverna klara teoriprovet, riskettan  – en specifik teoridel om droger, alkohol och trötthet, samt risktvåan – halkbanan.

Tider för de olika proven hjälper trafikskolan eleverna att boka innan de börjar på utbildningen. Att köra hemma är alltid bra, men Bobbo Sekersöz understryker att det inte är någon garanti för succé.

– Vissa har kört mycket hemma med sin pappa som förare i passagerarsätet. Det märks i att man till exempel inte självständigt kan läsa skyltarna och hitta till olika platser.

Under sin intensivutbildning bor Pegah Kafi hos sin mamma, som bor och jobbar i Avesta under veckorna. Annars kan elever få hjälp av trafikskolan, som vid behov kan fixa boende åt eleverna. En normal prisbild för utbildningens alla delar och boende ligger på strax under 16 900 kronor.

För Pegah Kafi har det tidigare inte varit naturligt att ta körkort. Hon bor i Stockholm och har helt enkelt inte haft behov av bil. Men hon har insett friheten med att ha körkort, och vet att det ofta är ett krav för att få jobb.

Mer läsning

Annons