Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i permobil vandaliserade Lidl

En man med adress i Avesta har dömts av Falu tingsrätt till Skyddstillsyn och att betala skadestånd till Lidl i Avesta

Annons

Han dömdes för misshandel, försök till misshandel, olaga hot, skadegörelse och hot mot tjänsteman.

Dagen innan julafton 2008 körde en man i 50-årsåldern in på Lidl i Avesta med sin permobil. Väl inne i affären rammde mannen en pall med varor. En stund senare körde han förbi hela kassakön, varpå en anställd påpekade att det inte var okej.

Då bestämde sig mannen för att slänga ett sexpack läsk mot den anställdes huvud, som tvingades ducka för att inte träffas av flaskorna.

När den anställde lämnade kassan för att fråga vad mannen höll på med, ställde sig mannen upp från sin permobil och sparkade den anställde några gånger på benet.

Kort därefter satte sig mannen sig i sitt färdmedel igen och körde i full fart ut från affären. Så pass snabbt att han körde in i en av de yttre skjutdörrarna så att glaset krossades. Mannen berättade för polisen att gasen förmodligen hade hakat upp sig på permobilen när det hände.

Sommaren året efter hotade mannen två poliser som skulle skjutsa honom till sjukhuset. Mannen satte sig på tvären så pass mycket att polisen tvingades sätta handfängsel på honom. Från baksätet på polisbilen sade mannen att han skulle släppas ut och att han skulle döda en av poliserna.

Mer läsning

Annons