Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt skyddsräcke i Krylbo ska åtgärdas

”Så där får det inte se ut! Det ska åtgärdas snarast möjligt! Vi har redan kontaktat en firma som ska komma och göra det i veckan.”

Annons

Det säger Anders Hagfeldt på tekniska förvaltningen om det skyddsräcke vid Hästbron i Krylbo som orsakade en otäck cykelolycka i slutet av förra veckan.

En så kallad kolsvabalk, ett skyddsräcke, som ska hindra fordon från att köra ut på järnvägsspåren, har troligtvis blivit påkört vid ett tidigare tillfälle utan att det har rapporterats till kommunen.

En skyddsbit har ramlat loss och försvunnit och nu sticker den knivskarpa balkändan rakt ut.

Dessutom har buskaget vuxit ut just där så balkens ända syns nästan inte.

En flicka som kom cyklande över Hästbron i Krylbo på torsdagskvällen fick lite sladd och kunde inte stanna eller svänga i tid. Cykelvägen gör just där också en 90-gradig böj och det är nedförsbacke så man har god fart när man närmar sig böjen.

Det bar sig inte bättre än att flickan, 14 år, cyklade rakt in i den vassa balkänden och skar upp ett stort sår längs hela benet.

Det blev ilfart till sjukhuset i Falun och där fick man sy ihop skadan. Det längsta såret med 65 stygn, och ytterligare ett stort sår med ett 20-tal stygn.

Dessutom vågade man inte ge ordentlig bedövning. Bland annat visste man inte om flickan också hade fått hjärnskakning.

Nu får flickan tillbringa den närmaste tiden i rullstol, hon kan varken gå eller stödja på det skadade benet.

Läs mer i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons