Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på ny förskola i Horndal

Annons

Personalen på förskolan i Horndal har fått besked om att det nu är deras tur att få nya lokaler. Förskolan Rödluvan ligger sedan starten 1985 inhyst i ett lägenhetshus. När trycket på de små lokalerna blev för högt flyttades både fyra- och femåringarna till en barack vid skolan.

– Det är trögjobbat. Lokalerna är små. Vi får det att fungera och löser situationen på bästa sätt men det är inte någon optimal situation, säger Harry Nygårds som har arbetat på förskolan sedan den öppnade.

– På sommaren går det bra, då kan vi vara ute mycket men på vintern är det värre. Då blir det trångt och luften blir dålig, berättar han.

För drygt två år sedan avslog kommunfullmäktige förslaget om nya lokaler åt Rödluvan, med motiveringen att det var för kostsamt. Man prioriterade sedan att bygga en förskola i Karlbo.

– Nu har vi äntligen fått veta att vi står på tur. Byggs det nytt så blir det här men inget beslut har fattats än så vi fortsätter att vänta, säger Harry Nygårds.

Det nuvarande hyreskontraktet går ut 2014, innan dess måste någonting ha hänt.

– Köerna är långa och det kommer in nya barn hela tiden. Det behövs verkligen en mer hållbar lösning, tycker Harry Nygårds.

Mikael Westerberg (S) på Bildningsstyrelsen menar att det nu bara är en tidsfråga innan en ny förskola byggs i Horndal.

– I oktober kommer styrelsen att fatta ett beslut om bygget och om ingen har några invändningar står huset klart våren 2014, säger han.

Kerstin Risberg arbetar på Rödluvan. Hon hoppas innerligt på ett nytt hus.

– Men jag tror inte på det förrän jag ser första spadtaget, säger hon skeptiskt.

Mer läsning

Annons