Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogöppet tas upp i kammarrätten

Star Bistro har fått tillstånd att ha öppet till klockan 02. Detta efter att krogen överklagat kommunens beslut till förvaltningsrätten.

Annons

Omsorgsstyrelsen avslog i april Star Bistros ansökan om att få förlängd öppettid. Då överklagade de till förvaltningsrätten och fick rätt. Nu överklagar Omsorgsstyrelsen i sin tur till kammarrätten.

Öppettiderna har blivit en långbänk i rättsalen.

I våras röstade kommunfullmäktige igenom att prova på 02-öppet under ett års tid.

Först ut att öppna var Kings Arms samt Köket i gränden som fick några tillfällen godkända. Men Star Bistro fick avslag på sin ansökan. Anledningen, det har varit stökigt två gånger vid tillsyn.

– Vi har jobbat på att få det bättre. Vi vill inte heller ha det stökigt, säger Thomas Landberg, säkerhetsansvarig på Star Bistro.

De överklagade Omsorgsstyrelsens beslut och fick rätt i förvaltningsrätten. Nu får nattklubben ha öppet till klockan 02, tills att kammarrätten har sagt sitt.

– Det är förvaltningsrättens dom som gäller, säger Thomas Landberg.

Rätten ansåg att den

utredning som Omsorgsstyrelsen gjort, inte ger tillräckligt stöd för att en ökad serveringstid skulle medföra olägenheter i alkohollagens mening. Nu väljer Omsorgsstyrelsen att överklaga förvaltningsrättens beslut.

– Vi ska syssla med ansvarsfull alkoholservering i kommunen och det är vårt ansvar att se till att det sker i Avesta, säger Wojciech Nedzewicz, MP, ordförande i Omsorgsstyrelsen.

– Om något ställe inte har skött det ordentligt kommer de inte få ett utökat tillstånd.

Enligt Wojje kommer restauranger som sköter sig inte ha några problem att få förlängda öppettider.

– De måste visa att de sköter sig vid kontrollerna och efterlever sina nya åtgärder, säger Wojje och poängterar:

–Vi tar inte lätt på någon restaurang som bryter mot lagen genom att servera minderåriga eller exempelvis servera kraftigt berusade personer. Sköter man inte en så enkel regel då får man inte ett längre tillstånd.

Redan på lördag kväll kommer Star Bistro att börja ha öppet till klockan 02.

Mer läsning

Annons