Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen utmålas som genuint sårbar

Avesta kommun vill göra näringslivsklimatet mer gynnsamt för att minska sårbarheten. Ett sätt är att få till ett extra tågstopp i Avesta.

Annons

Beroende av ett eller flera stora företag kan vara vanskligt för en kommun. Det visar en undersökning där Avesta hamnar långt ner.

– Jag känner inte igen mig i den här undersökningen, säger Anders Friberg, kommundirektör.

I veckan publicerades en undersökning med namnet ”Genuint sårbara kommuner” av Svenskt näringsliv och Tillväxtverket. Den påvisar hur sårbara enskilda kommuner är med hjälp av att titta på bland annat näringslivsklimat och beroendet av få stora arbetsgivare.

Avesta kommun hamnade i undersökningen på en 231:a-plats bland landets 290 kommuner. Det är en bild som varken kommundirektören Anders Friberg eller kommunalrådet Lars Isacsson, S, känner igen sig i.

– Jag känner inte att vi är en sårbar kommun, säger Anders Friberg.

Anledningen är att kommunen inte längre är fullt lika beroende av Outokumpu och Stora Enso Fors som de en gång i tiden varit.

– Två tredjedelar av arbetstillfällena ligger i 800 aktiva företag, säger Anders Friberg.

I dag är arbetsmarknaden uppdelat i tre olika områden i kommunen. Den första är den offentliga sektorn, den andra den privata och den tredje är industrin. Var och en av dessa delar står för ungefär en tredjedel av jobben i Avesta.

– Vi har redan börjar bredda vårt näringsliv, men vi måste även att fortsätta med det, säger Lars Isacsson.

För att fortsätta med sitt näringslivsarbete har kommunen pekat ut Koppardalen och industriområdet i Nordanö som två väldigt viktiga områden att utvecklas i. För att göra Koppardalen attraktivt för nya företag gäller det att infrastrukturen dit är bra utbyggd. Ett alternativ är ett tågstopp även i Avesta.

– Vi vill ha två stopp i kommunen. Det skulle kunna ske när de nya tågen, X3000, börja gå. De kan stanna i Avesta utan att det tar längre tid att åka till Stockholm, säger Lars Isacsson.

Hur ska ni få SJ att göra ett extra stopp?

– Det handlar om att jobba med SJ. Fler skulle åka tåg och därför skulle det vara en bra affär för SJ.

Mer läsning

Annons