Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köket i gränden får ha öppet till två

Köket i gränden blev först ut att få tillstånd att servera alkohol fram till två på natten. Det beslutades på Omsorgsstyrelsens möte i går.

Annons
Maria och Tomas Hellman Ivarsson driver Köket i gränden. De är först ut i Avesta att få ha öppet till två på natten.

I slutet av januari tog Kommunstyrelsen beslut om att krogarna i Avesta skulle få möjlighet att servera alkohol till två på natten, men varje restaurang var tvungna att enskilt söka tillstånd hos Omsorgsstyrelsen.

I går togs det första beslutet om längre öppettider för en krog i Avesta. Först ut att få ett godkännande är nyöppnade Köket i gränden.

– Förslaget från förvaltningen var att inte bevilja dem tillstånd, men styrelsens mening var en annan. Vi hade en omröstning som slutade 8-7 för Matkompaniets (företaget som driver Köket i gränden) ansökan, säger Wojciech Nedzewicz, MP, ordförande i Omsorgsstyrelsen.

Omröstningen följde inget partipolitiskt mönster utan var precis som omröstningen i Kommunstyrelsen i början av januari splittrad även inom partierna.

– Givetvis är det här kontroversiellt eftersom att det är första gången på länge som vi beviljar tillstånd till klockan två. Men här handlade det bara om att ha öppet fem gånger per år så vi tyckte att det var möjligt att bevilja öppet till två, säger Wojciech Nedzewicz.

Maria Hellman Ivarsson driver tillsammans med maken Tomas Köket i gränden. De passade på att slå två flugor i en smäll genom att ansöka om längre öppettid när de ändå behövde ansöka om serveringstillstånd till sin nyöppnade lunchrestaurang.

– Jag visste inte själv att vi fått tillståndet beviljat. Det känns skönt att kunna ha öppet en timme till, Maria Hellman Ivarsson.

Deras ansökan gäller bara för fem gånger per år.

– Tanken är att vi kan ha öppet längre vid förbokade tillställningar som till exempel bröllop eller speciella events, säger Maria Hellman Ivarsson.

Hon trodde inte att de skulle få sin ansökan godkänd.

– Vi tänkte att det var lika bra att söka, men vi trodde ärligt talat inte att vi skulle få i genom det.

Läs mer i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons