Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäckebrödsfabriken som gick i kras

2009 flyttade knäckebolaget Delights of Sweden sin verksamhet till Avesta, här fick de regionalt stöd. Nu har de fyra miljoner i skulder och tre ansökningar om konkurs.

Annons
Frågande. Thomas Lindberg hyr en lokal bredvid Delights of Sweden och han har funderat över varför fabriken stått övergiven. ”Det har inte stått någon här på flera månader” säger han.

2009 talade företaget om att anställa upp till tio personer. Redan då innehöll bokslutet röda siffror. I somras blev personalen uppsagd via sms. Nu står fabriken i Koppardalen helt still och tre konkursansökningar hänger i luften. Och ägarbröderna, de är omöjliga att få tag på.

2009 valde Avesta Industristad

AB att anpassa och bygga om lokalerna för två och en halv miljon, och företaget fick även 20 procent i regionalt stöd av investeringskostnaderna. 2010 fick vd:n Eber Pacha representera Dalarna i Grytnäs socknens folkdräkt tillsammans med landshövdingen på kronprinsessuppvaktningen.

I dag står produktionen helt stilla.

– Jag ifrågasatte företaget redan från början, det känns som om man har blivit grundlurad, säger Anneli Karlsson, kommunfullmäktigeledamot och tidigare medlem i Socialdemokraterna.

Läs hela artikeln i onsdagens tidning.

Mer läsning

Annons