Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klipp till mot mördarsniglarna

Mild vinter och blöt vår – perfekt klimat för mördarsniglar. Vi har tipsen som räddar din trädgård från en snigelinvasion.

Annons

Vill du skydda dina växter från de glupska mördarsniglarna är det nu du ska börja kriga mot dem, inte i sommar. Det finns numera godkända kemiska medel mot mördarsniglar - men de dödar alla andra sniglar med.

Det finns även ett godkänt biologiskt växtskyddsmedel som infekterar mördarsnigeln med en bakterie. Men det tar flera dagar för snigeln att dö och medlet har störst effekt på unga sniglar.

Klipp itu demAlternativa metoder är effektivare – men tidskrävande och i del fall rent av otrevliga att utföra. En beprövad metod är att helt sonika klippa itu mördarsniglarna på mitten med en sekatör eller häcksax eller hugga ihjäl dem med en spade. Slå till på morgonen eller kvällen, då är flest mördarsniglar framme. De är beroende av fukt och gillar daggvått gräs.

KannibalerMördarsniglar är kannibaler, så låter du några avklippta sniglar ligga kvar lockas fler sniglar fram för att kalasa på deras kadaver. Samla annars ihop de döda sniglarna i en påse som du slänger eller gräver ned.

Gillar ölEller gillar en ölfälla. Mördarsniglar lockas till fällen av öllukten och drunknar sedan i vätskan. Heltäckande staket som når ner till marken hindrar mördarsniglarnas framfart, liksom att strö kalk eller krossat kakaoskal runt rabatter.

Fakta mördarsnigel:

Annons