Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kammarmusikförening ordnar festival

Med förra årets ”Sommarserenad” i ryggen slår Avesta kammarmusikförening på stort. Samtidigt som årets By Slånkvicku ordnar de nu en kammarmusikfestival.

Annons
Göran Enstedt (t.v) och Åke Hollman (t.h)Sista dagen är en mix av festivalens tidigare spelningar.

Förra året körde Avesta kammarmusikförening en konsert med flöjt- och stråkinstrument i By kyrka. Konserten fick heta ”Sommarserenad” och blev lyckad, säger Göran Edström, ordförande i föreningen.

– Eftersom konserten blev så uppskattad utvidgar vi i år och kör kammarmusik en hel vecka, samtidigt som By Slånkvicku. Då är det mycket folk som är här i området, säger han.

Festivalen bjuder på en bred repertoar kammarmusik från flera olika länder. Musik från bland andra Mozart, Debussy och Schumann är några av inslagen under veckan.

Upplägget är ordnat efter tema, och under de fyra första dagarna kommer det ljuda musik från England, Frankrike och Tyskland.

Den lokala trakten är självklart också representerad, med sång av Mikaela och Kerstin Eriksson från By och Linnea Nygren från Horndal.

– Efter varje konsert kommer det finnas mat från respektive land. Som till exempel på måndag, då det är engelsk musik, serveras afternoon tea med scones och marmelad, säger Göran Edström.

Hans förhoppning med kammarmusikfestivalen är att det ska komma mycket folk och att genren ska komma mer i fokus.

– Kammarmusik har ju inte så stor uppmärksamhet och spelas på P2, som också är lite undanskymd.

Mer läsning

Annons