Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julskyltning blir av ändå

”Vi ska försöka att skapa en genuin känsla med tomte, juleldar, och snö”, säger Lotta Nyman, en av arrangörerna.

Annons
Tidigare besked om att julskyltningen skulle ställas in har nu ändrats efter att handlare i Avesta gemensamt beslutat om att ordna en dag med tomte, snö och julskyltning. Lotta Nyman, butikschef på Synsam, är en av dem som arrangerar skyltningen.

AT:s läsare kunde den tjugoandra oktober läsa att årets julskyltning var inställd efter att Lions dragit sig ur. Så är inte längre fallet.

Avestas butiksägare och -chefer har tagit saken i egna händer och anordnar nu tillsammans med kommunen årets julskyltning. Den kommer att äga rum på söndagen den andra december.

Förslaget och tankarna på att anordna detta har kommit från olika håll. Det finns bland annat en interimsstyrelse, som bildats med syfte att skapa en marknadsföringsförening i Avesta, som arbetar med frågan.

Styrelsen består av Erik Geijer på Ica, Ann Spångberg på A.S Homeyard, Mikael Majstorovic på Intersport, Gunilla Steingruber på Kicks och Björn Lindström på Coop.

Delaktig är också Lotta Nyman, butikschef på Synsam.

–Det är butikerna i Plushuset, vi på Kungsgatan, butikerna vid Coop och Ica-parkeringarna och butikerna uppe vid Dalahästen som har gått samman för att fixa det här. Nu jobbar vi alla tillsammans för att genomföra detta.

Det kommer också att vara någon slags julskyltning vid butikerna i Åsbo. Jag vet inte så mycket om den ännu, säger hon.

Julskyltningen anordnas för att för invånarnas skull hålla Avesta attraktivt.

–När vi hörde att Lions inte skulle arrangera julskyltningen så tänkte vi att det är klart att vi ska göra detta. Vi vill att invånarna ska trivas i Avesta och det här är också ett tillfälle för oss att ge tillbaka något till våra kunder, säger Lotta Nyman.

Precis som föregående år kommer föreningar få möjlighet till försäljning på marknaden. Den största skillnaden den här gången är att det nu kommer att vara mer fokus på aktiviteter i butikerna.

–Butikerna kommer att ha olika aktiviteter och det är det vi tittar på nu, vilka butiker som skall ha vilka aktiviteter, säger hon.

Hon säger vidare att de tillsammans ska försöka att skapa en riktigt bra julkänsla.

–Det som jag tycker är kul med det här är att vi gör det gemensamt och att vi tror starkt på det här. Vi ska försöka att skapa en genuin känsla, med tomte, juleldar och snö, säger hon.

–Det finns ju flera ishallar här, så vi hörde av oss till kommunen gällande snö. De kommer att hjälpa oss att få snö på julskyltningen, säger Ann Spångberg, butikschef på A.S Homeyard.

Lotta Nyman vill berömma kommunen.

–De ska ha en eloge för att de har hjälpt oss och har fixat med plats på gågatan, säger hon.

Ann Spångberg vill också hon påpeka kommunens inblandning.

–Detta är något vi gör tillsammans med kommunen, säger hon.

Lions i Avesta önskar handlarna lycka till.

–Det är jättebra att någon annan har tagit tag i detta. Vi valde att inte vara med och arrangera julskyltningen då det inte har varit tillräckligt med besökare och ett dåligt intresse. Det är kul att handlarna gör detta själva, det är bara att önska dem lycka till, säger Mattias Öberg, aktivitetsansvarig på Lions i Avesta.

Mer läsning

Annons