Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan-Olovskolan kom trea i Teknikåttan

Efter en klar seger i grundomgången i januari fick 8A från Johan-Olovskolan i Horndal se sig besegrade i Regionalfinalen i Teknikåttan.

Annons
Tre glada men trötta deltagare, Erika Lindh, Sofie Israelsson och Jens Persdahl, andas ut efter en lång dag.

Det blev en lång dag för de skolor som hade kvalificerat sig till finalen i Teknikåttan. Till slut stod Lorensberga skolan från Ludvika som segrare med 34 poäng men Johan-Olovskolan var inte långt efter med 32 poäng.

Klassen representerades av tre elever som fick svara på frågor under dagen. Först i en semifinal och till slut i en final som startade efter lunch.

– Vi har arbetat hårt i en månad och förberett oss genom att plugga kemi och naturvetenskap, berättar Sofie Israelsson som var en av deltagarna.

En av uppgifterna till finalen var att bygga ett instrument som var självgående och skulle spela Björnen sover. Lärarna har inte varit delaktiga utan det är till 99 procent eleverna som har arbetat med instrumentet. Tyvärr fick de även här se sig besegrade men det var glada deltagare efter tävlingen.

– Det var jätteroligt och nervöst att vara med, säger Sofie Israelsson.

Klasskassan blev 2500 kronor rikare och eleverna fick känna på hur det är att vara entreprenörer i och med deltagandet i Teknikåttan.

Mer läsning

Annons