Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har inte lånat ut mitt namn!”

– Det skulle jag aldrig ha gått med på, säger kommunalrådet Lars Isacsson (S), och förnekar helt och hållet att det skulle vara ok att skriva dit hans namn på en räkning från ett restaurangbesök i Göteborg.

Annons
Kommunalrådet Lars Isacsson (S) som förnekar att han skulle ha lånat ut sitt namn.

Förre styrelseordföranden i Gamla Byn AB Ingemar Gustafsson sa till vd Örjan Willemark vid ett besök i Göteborg i november 2011 att han förväntade sig att vd skulle bjuda honom och hans dåvarande fru på en god middag och ett bra vin därtill.

Detta säger i dag Örjan Willemark, som numera är före detta vd i Gamla Byn AB.

Fruns namn kunde ju inte stå på restaurangräkningen och Ingemar Gustafsson sa åt Örjan Willemark att i stället skriva dit Lars Isacssons namn. ”Jag har pratat med Lars Isacsson och han säger att det är ok att skriva dit hans namn”, berättar Örjan Willemark vidare.

– Jag trodde ju på styrelseordföranden. Dumt nog kontrollerade jag inte det med Lars Isacsson, säger Örjan Willemark.

Lars Isacssons namn hamnade på fakturan som nu har blivit polisanmäld liksom en faktura från ett restaurangbesök i Luleå, där två namn har skrivits dit på personer som inte deltog i måltiden.

Det finns också en tredje faktura som ingår i polisanmälan. Det gäller en lunch som intogs i Lindesberg på väg till Avesta från Göteborg. Också på den fakturan finns Lars Isacssons namn angivet och inte namnet på den person som deltog i måltiden. Det var Ingemar Gustafssons dåvrande hustru.

Lars Isacsson är mycket tydlig.

– Varför skull jag låna ut mitt namn till något sådant. Det har jag inte tillåtit, säger Lars Isacsson.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons