Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till krogöppet en extra timme

Det var framför allt de nya ledamöterna i fullmäktige som gav sina röster på alkoholservering en extra timme till klockan 02.

Annons
Ja. Henric Schef har tidigare drivit frågan om längre öppettider. I måndags fick han son han ville.

Efter 18 inlägg, 6 repliker och en votering sa kommunfullmäktige ja till utskänkning av alkohol fram till klockan 02.

27 röstade för, 13 emot och en lade ned sin röst.

Alla partier var splittrade utom Moderaterna där alla röstade ja. Även ledamöterna i Centerpartiet och Axel Ingmars lista höll ihop, fast om ett nej.

Moderaterna Henrik Schef och Johan Bengtsson låg bakom motionen som behandlades vid fullmäktige i måndags. Den som först fick nej i Omsorgsstyrelsen och ja i Kommunstyrelsen.

Både Schef och Bengtsson lyfte fram det odramatiska med ett beslut om senare alkoholservering. Båda avfärdade den oro som finns.

– Om man får tro alla insändare ska Avesta centrum raseras om vi förlänger öppettiden. Våra grannkommuner, Sala, Fagersta och Hedemora har serveringstillstånd till klockan 02. De kommunerna står kvar än, sa Henric Schef.

– Ökade öppettider på krogen handlar om livskvalitet, fortsatte han. Det kan vara avgörande för någon att ta jobb och bo i Avesta eller flytta härifrån. Det är en morot för krögarna att upprätthålla ansvarsfull alkoholservering.

Läs om debatten i onsdagens papperstidning.

Mer läsning

Annons