Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja igen till längre öppettider på krogarna

Det blev ja till förlängd spritservering på krogarna i Avesta också i kommunstyrelsen.
Motionen bifölls efter votering. Fyra politiker reserverade sig, nämligen, Gunilla Berglund (C), Leif Eriksson (V), Christer Nilsson (Ail) och Curt-Åke Larsson (KD).

Annons

Förslaget går ut på att under en försöksperiod om ett år bevilja dispens vad gäller öppettiden till klockan 02 på krogar och restauranger i Avesta.

Frågan kommer slutgiltligen också upp på nästa fullmäktigemöte i februari. Då kommer motionen från Henric Schef (M) och medborgarförslaget från privatpersonen Johan Bengtsson att avgöras.

Schef och Bengtsson menar att ett väl fungerande nöjes- och krogliv inte ska underskattas vad gäller attraktionskraften att hålla kvar befolkningen lika väl som att attrahera nya medborgare till en kommun. Särskilt för ungdomar är ett levande och tillgängligt nöjesliv mycket viktigt vid valet av plats att bo på.

Krogarnas öppettider har länge varit en het potatis i Avesta kommun och frågan har diskuterats vid många tillfällen.

1996 beslutade kommunen att tillåta alkoholservering till klockan ett på natten.

2003 var frågan om att tillåta alkoholservering till klockan 02 uppe till debatt. Det blev först ja i flera instanser, men sedan blev det avslag i fullmäktige.

2007 var frågan uppe till debatt i Omsorgsstyrelsen, men den vann inte gehör där och det blev inte förlängda öppettider för krogarna.

Mer läsning

Annons