Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isacssons mål: 25 000 invånare

– Vi ska till 25 000 invånare i Avesta. Annars kommer vi att fortsätta att tappa befolkning, säger Lars Isacsson, kommunalråd, S.
Nu börjar Avestaresan.

Annons
Tillsammans. Alla måste dra sitt strå till stacken, Örjan Willemark vd för Gamla Byn, bolaget som just nu bygger nya lägenheter kan erbjuda attraktivt boende. Tomas Ramsell, företagare och aktiv i Nyföretagarcentrum symboliserar näringslivet som skapar arbetstillfällen. Erik Geijer, Köpman på Ica, för att få ett levande centrum med bra handel, Ulla Irving är projektledare för kvalitetslabb som ska öka kvinnligt företagande, Lars Isacsson, kommunalråd, arbetar för att lobba för kommunen vad gäller infrastruktur, och Lars Enoksson, näringslivssekreterare, ska underlätta och stimulera företagsklimatet för kommunens 800 företag.

På onsdagens frukostmöte gick tongångarna i spåret och växlarnas tecken. Kommunen måste växla upp för att bryta utflyttningstrenden.

Det sade man redan i oktober efter Outokumpus varsel på 255 personer.

– Vi vet att befolkningsnivån hänger ihop med antalet arbetstillfällen på järnverket, säger Lars Isacsson.

Nu har en nulägesanalys gjorts och en plan tagits fram till hur man ska nå sitt ambitiösa mål med att höja invånarantalet i Avesta med hela 4 000 invånare. Det är en ökning med nästan 19 procent!

– Alla ska hjälpa till för att vi ska nå dit, säger Lars Isacsson.

Läs mer i fredagens AT.

Mer läsning

Annons