Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ombyggnad av järnvägen vid Fors

Det blir ingen ombyggnad av järnvägen strax norr om Fors. Trafikverket lägger ned de planerna.

Annons

– Den järnvägssträckan är ingenting som vi prioriterar just nu, säger Agneta Frejd, projektledare på Trafikverket.

Tanken var att dra om järnvägen på en sträcka strax norr om Fors. Genom att göra detta skulle man bli av med en kurva som järnvägen gör och för detta skulle järnvägen norr om Fors behöva flyttas.

Detta skulle också medföra att mark skulle frigöras som katongfabriken skulle kunna använda.

Men att bygga om järnvägar är väldigt dyrt, påpekar Agneta Frejd.

– En ombyggnad norr om Fors finns inte med i våra planer nu, säger hon.

Nu har Trafikverket vidgat

begreppen och tittar på möjligheten att öka effektiviteten för godstrafiken genom Bergslagen, och för bansträckningen Storvik – Frövi, som går förbi både Avesta-Krylbo, Fors och Horndal, finns planer på att bygga flera nya mötesstationer.

Dessutom kommer troligtvis bangården i Krylbo att byggas om längre fram, och ett nytt industrispår från Jularbo till nybygget i Nordanö byggs (det bekostas av kommunen).

Den delen hoppas kommunen kunna börja bygga i höst, först med markentreprenaden och förhoppningsvis till årsskiftet med själva spårläggningen.

Agneta Frejd menar att de planer på fler industrispår i Fors vid fabriken, som tidigare fanns, och som beskrivs i en förstudie, inte längre gäller.

Hela det projektet

och den förstudien är också borttagen från Trafikverkets hemsida, där järnvägsprojekt i Dalarna beskrivs. Det enda skulle vara att Fors-fabriken själv beslutar om ombyggnad av järnvägen på sitt område.

– Vi hoppas att vi får föra fram våra synpunkter tillsammans med kommunen till Trafikverket, säger Tommy Lodin, vd för Stora Enso i Fors.

Han följer med stort intresse regeringen uppdrag till Trafikverket att se över godstrafiken i landet och införa förbättringar för den.

Mer läsning

Annons