Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstkänsla med attityd

Den tionde omgången av 100% Makeover har nu gått av stapeln. Denna gång är det 19-åriga Tabita Holmqvist som har blivit stylad med ny frisyr, ny klädstil och ny makeup. Malins Hårstudio har tagit över hårstylingen, från Avesta Salongen, och de har genomfört den första av sina tre gånger, H har även denna gång ordnat med kläder och Eurosko står för skorna. Här finns chansen för er läsare att hitta inspiration och kanske ett och annat tips på hur ni kan förnya er stil.

Annons

Sådan är jag som person: Jag är en kreativ och fantasifull person som gärna använder detta i allt jag gör! Jag är oftast glad, ibland busig och jag gillar att testa nya saker.

Hur ser en vanlig dag för dig ut? Jag pluggar vanligtvis men nu på praktiken jobbar jag med lussebandyn och ungdomar. Men alla mina dagar ser väldigt olika ut.

Hur klär du dig till vardags?

Jag klär mig oftast i jeans, linne och någon rolig tröja. Jag är inte så mycket för smycken till vardags så jag brukar bara slänga på mig en klocka och ett par örhängen. Till det har jag alltid ett par sneakers.

Hur klär du dig till fest? Till fest tar jag oftast på mig en klänning men ingen stor och böljande sådan utan en lite tuffare. Annars tycker jag ett par svarta byxor och en topp kan vara snyggt. Och vid sådana tillfällen brukar jag ta på mig lite mer accessoarer så som halsband, armband och ringar.

Vad tycker du om din förvandling? Det blev jättebra, jag gillar verkligen håret! Jag fick vara med lite i förberedelserna genom att kolla på bilder på frisyren men annars fick de fria händer så det var lite läskigt när dom väl började klippa. Plus att det var första gången jag färgade håret och gjorde någon drastisk klippning.

Kommer du att fortsätta med din nya stil? Ja, fast med en lättare sminkning, den är mest till om jag skulle gå ut på fest någon gång. Jag gillar verkligen kläderna men eftersom jag är student har jag inte riktigt råd med att köpa en helt ny garderob. Men ibland kan man ta sina gamla kläder och förvandla dem till nya.

Har du fått några bra råd och tips under processen? Ja, jag fick några bra råd om hur jag kan stajla håret. Man kan göra en enkel backslick, ha det bakom öronen och locka det.

1. Sminket 2. Håret 3. Stilen

1.

Hur tänkte du? Vi har valt att sota ögonen och måla läpparna röda för att få en lite och hårdare och lite tuffare stil, inte så vardaglig utan lite mer festlig, säger Johanna och Natalie på Malins Hårstudio.

2. Håret har färgats ljusare och vi har lagt ljusare slingor i överhåret för att få mer liv i färgen och frisyren. Vi ville att det skulle vara en cool frisyr som lätt kan ändras efter humör och dagsbehov. Om man drar håret bakåt och lockar det lite lätt så kan man få en känsla av mjukare tuffhet men den kan också stramas till och tuperas för att få en coolare attityd, säger Malin.

3. Tankarna när vi valde kläder var höst och tufft. Vi ville ge Tabita en tuff stil med känsla av attityd samtidigt som det skulle vara en höstig känsla med mjuka höstfärger, säger tjejerna på Malins Hårstudio.

Kläder:

Priser Pälsjacka 299:-, Linne 49,50:-, Shorts 249:-, Hatt 129:-, Sjal 99:-, Halsband 79,50:-, Örhängen 49,50:-, 2 pack armband 79,50:-

Skor: 449:-

Smink: 690:-

Hår: 1110:-

Om Tabita Holmqvist

Namn: Tabita Holmqvist

Ålder: 19år

Bor: Grytnäs

Familj: Mamma, pappa, syster och bror

Yrke: Pluggar teamskola, det är en bibelskola med hälften praktik och hälften teori, där jag bland annat läser teologi och så jobbar på pingstkyrkan här i Avesta

Intresse: Foto, film, måla, spela bas och renoverar huset

Bästa klädesplagg: Jeans

Favorit märke: Har inget speciellt men gillar annorlunda kläder och handlar på bland annat HM, Vero Moda, Monki och Carlings.

Mer läsning

Annons