Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon lämnar S  – inte fullmäktige

Anneli Karlsson, tidigare Palm, blir politisk vilde i kommunfull-mäktige.
– Jag ser inga hinder att jag behåller min plats, säger hon.

Annons
Inför folkomröstningen. Bilden visar Anneli Karlsson inne i Avesta-Krylbo station inför folkomröstningen av tågstopp i kommunen 2008.

I fredags lämnade Anneli Karlsson, tidigare Palm, in sin anmälan om utträde ur det Socialdemokratiska partiet. Men hon kvarstår i fullmäktige.

Vid förra höstens val tog Anneli Karlsson, då alltså Palm, en ordinarie plats i kommunfullmäktige

– Jag ser inga hinder i att jag behåller min plats i fullmäktige. Men jag kommer naturligtvis att ha en dialog med företrädare för Socialdemokraterna i Avesta.

Anneli Karlsson blev bekant

för Avestaborna genom att vara drivande vid namninsamlingen som tvingade fram en folkomröstning om tågstoppen i kommunen (se faktaruta). Det resulterade i ett överväldigade ja till tågstopp på Avesta-Krylbo station även i fortsättningen.

Hennes utträde ur Socialdemokraterna har klar politisk grund.

– Den förda politiken i Avesta avviker från mina egna värderingar och även, som jag uppfattar det, från medborgarnas värderingar, inte minst visade det sig under kampanjen för folkomröstningen.

Hon anser att det politiska arbetet i Avesta under längre tid har präglats av bristande lyhördhet och insikt om ”problembilder” i hela kommunen.

Läs hela artikeln i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons