Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg kniv i lår - fick 18 månaders fängelse

En medelålders man från Krylbo döms till 18 månaders fängelse för grov misshandel av sin flickvän. Mannen högg bland annat en gaffel i benet på kvinnan.

Annons

Mannen åtalades för tre punkter. Det första misshandeln skedde utanför en livsmedelsbutik i Avesta. Då slog mannen henne med matkassen, tog stryptag på henne och slog henne minst fyra gånger i magen.

Den andra gången satt mannen och åt middag när kvinnan kom hem. Hon satte sig nära mannen då hon också var hungrig. Då började de att tjafsa och mannen satte gaffeln i hennes lår.

Gaffeln satt så hårt att kvinnan som tvingades använda båda händerna för att dra upp. Sedan kastade hon gaffeln på bordet varpå mannen tog upp den för att fortsätta att äta med den.

Den tredje gången misshandlades kvinnan svårt i en lägenhet av mannen med både sparkar och slag. Mannen har bland annat slagit henne med ett vattenpass.

Han tog även strypgrepp på kvinnan så hon tappade medvetandet. Misshandeln pågick i cirka 30 till 45 minuter innan polisen tillkallades till platsen. Mannen har delvis erkänt delar av misshandeln men inte i den grad han åtalats för.

Rätten dömer mannen till fängelse ett år och sex månader, eftersom våldsbrotten är av mycket grov art och tillhyggen används.

Mannen ska även betala 31 600 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mer läsning

Annons