Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högexplosiv avslutning på Slånkvickun

Årets avslutning av By Slånkvicku bjöd på en hel del spännande. Förutom marknad i By Gammelgård var det en pjäs, regisserad av David Johansson.

Annons
Hela ensemblen framförde Gångstavsmarschen tillsammans på order av Irma. Från vänster ser vi Elsa, Nisse, Flicka, Irma, Edvard, Damen och Bertil.

By amatörteaterförening presenterade Tistlar Nässlor och Trånande par som avslutning av Slånkvickun. Publiken, som bestod av närmare 1 000 personer, var med på noterna under pjäsen och de sjöng med och stampade takten.

tistlar nässlor och Trånande par handlar om en bondefamilj i By. Föräldrarna Irma och Edvard VIII har en son som heter Nisse. Mamma Irma vill att Nisse ska skaffa sig en tjej, så hon anmäler honom till Bonde Söker Fru, någonting som Nisse motvilligt går med på.

Allt får en vändning när Stockholmsparet Bertil och Elsa kommer förbi på sin tandemcykel. De slår upp ett läger på gården och intrigen tätnar.

Nisses mamma Irma tror att Bertils älskarinna Elsa är där för att bli Nisses fru i tv-programmet. Edvard VIII super ner Bertil som hamnar i mysläge med Irma. Samtidigt kommer en riktig deltagare till Bonde söker fru, men hon blir undanskuffad. Medan Bertil och Irma har en kärleksstund kommer Bertils egna fru, Damen, och letar efter honom.

Allt slutar med att dasset flyger i luften och Edvard VIII blir glad. För det som luktade efter explosionen var ju inte kål, som Damen trodde.

– Det är By Sockencider, extra explosiv, säger Edvard.

Läs mer i måndagens AT.

Nisse i ett samtal med sin mor, dålig mottagning på platsen.

Mer läsning

Annons