Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras boende för missbrukare

Mitt emot polisstationen, i en nuvarande förskolelokal, planerar kommunen att placera ett stödboende och ett behandlingscentrum för missbruksvård.

Annons
På Kungsgatan 29 vill Omsorgsförvaltningen öppna ett eget stödboende och behandlingscentrum för missbruksvård. Detta för att få en bättre och kostnadseffektiv vård.

I höstas togs beslutet om att öppna ett eget stödboende i Avesta kommun. Nu har en lokal hittas, men först vid årskiftet planeras boendet vara färdigt.

– Det kommer vara personal på plats dygnet runt och personerna ska vara nyktra när de är där, så det blir ingen fara för olägenhet för boende i kvarteret, säger Annika Strand, chef för socialförvaltningen.

Men det tar några månader innan stödboendet kan öppna. Först ska förskolan flytta ut, det förväntas ske under sommareb. Sedan ska bygglov godkännas och därefter ska lokalerna renoveras med start i september om allt går vägen.Renoveringen räknas ta cirka tre månader.

– Det är viktigt att ha ett stödboende på plats i Avesta, för att kunna ge missbrukare träning i att leva i en vardag, sysselsättning och en värdig vardag. För att sedan kunna komma ur sitt missbruk och fortsätta in i vardagen, säger Jan-Åke Andersson,S, vice ordförande i Omsorgsstyrelsen.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons