Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev av med jobbet med en dags varsel

Ingemar Gustafsson blev av med jobbet som lärare i kommunen snabbt. På ett möte den 19 september beslutades att Ingemar Gustafsson skulle sluta som lärare dagen därpå.

Annons
Kort varsel. Ingemar Gustafsson (S) slutade samma dag som lärare som Avesta Tidning publicerade sin första artikel om Gamla Byn-härvan.

Det var en muntlig överenskommelse och det fördes inte något protokoll.

Personalchef Jan Eriksson i kommunen bekräftar att det var så det gick till, men han vill i övrigt inte kommentera det inträffade.

Jan Eriksson menar att det var en överenskommelse mellan kommunen och Ingemar Gustafsson. Hans anställning avslutades men han sa inte upp sig, han blev inte uppsagd och han blev inte avskedad. Överenskommelsen var muntlig och något fack var inte inblandat.

Mikael Westberg (S) är ordförande i Bildningsstyrelsen. Han blev kallad till ett möte i september och på det mötet närvarade personalchef Jan Eriksson och kommundirektör Anders Friberg. Ingemar Gustafssons anställning i kommunen diskuterades, men han själv var inte med. Inget protokoll skrevs. I övrigt vill Mikael Westberg inte kommentera detta möte.

Bildningschefen Fredrik Juthman har inte varit med på förhandlingarna i detta ärende, han har blivit informerad efteråt, men han vill inte kommentera några personalärenden i pressen.

Inte heller kommunalrådet Lars Isacsson (S) vill ge några kommentarer.

– Det vill jag inte ge i enskilda personalärenden, säger Lars Isacsson.

Onsdagen den 19 september, dagen då det gjordes en överenskommelse mellan Avesta kommun och Ingemar Gustafsson att han skulle sluta som lärare dagen därpå, var samma dag som Avesta Tidning publicerade sin första artikel i härvan kring Gamla Byn AB, kommunen och dåvarande styrelseordföranden Ingemar Gustafsson. I den artikeln menade oppositionsrådet Johan Thomasson (M) att Ingemar Gustafsson borde ta en time-out.

Enligt överenskommelsen samma dag fick Ingemar Gustafsson omedelbart lämna sin anställning i kommunen, och han blev arbetsbefriad fram till årsskiftet utan lön.

Ingemar har varit anställd som lärare på medieprogrammet och han har även varit lärare i kärn-ämnen på andra gymnasieprogram på Karlfeldtgymnasiet.

Samma vecka, på torsdagen, den 21 september, meddelade Ingemar Gustafsson att han skulle lämna alla sina politiska uppdrag i Avesta. Han sa att han hade sagt upp sitt jobb och han skulle flytta till Skåne.

Mer läsning

Annons