Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godståg blockerade övergång

Trots snökaoset kom Tågkompaniets tåg mot Borlänge i tid på fredagsmorgonen. Men på grund av ett godståg som blockerade övergången till spåret kunde resenärerna på Krylbo station ändå inte kliva på.

Annons
Hinder för resenärer. Ett långt godståg hindrade resenärer från att kliva på Tågkompaniets persontåg mot Borlänge under fredagsmorgonen. Till slut fick tåget lov att dras bort med hjälp av ett diesellok.

De flesta visste nog att det var en risk med att resa med tåg i det snökaos som rådde under fredagen. De tiotal personer som skulle åka till Borlänge från Krylbo klockan 06.41 drog kanske en lättnadens suck när tåget visade sig komma i tid. Men glädjen blev kortvarig. Tåget rullade in i tid till punkt och pricka på spår nummer fyra. Men på spår nummer tre stod ett godståg och blockerade övergången till perrongen mot spår fyra.

– Efter två minuter sa de att vi fick ta nästa tåg till Borlänge. Godståget var så långt att det var omöjligt att ta sig förbi. Det enda sättet hade varit att krypa under det, berättar Anton Leanderson-Andréas som var en av de som hade tänkt resa till Borlänge med tåg på den tidiga fredagsmorgonen.

Läs hela artikeln i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons