Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada möten när en ung 90-åring firades

Elever och lärare från flera decennier samlades i helgen på Sjövik folkhögskola för att fira den unga 90-åringen. Och det var en helg där många minnen återväcktes.

Annons
Glad återträff. Ove Olsson och Göran Klemetz skrattar gott när de stöter på varandra på helgens återträff.”Livet      på Sjövik var härlig. Det var en sorglös och rolig tid” säger Göran.

Det var många glada miner, utrop och skratt som ekade över Bäsingen i helgen. Över fyrahundra återvändare satte fötterna på Sjövik Folkhögskolas mark och det var många känslor och minnen som återuppväcktes.

Bland återvändarna fanns elever som gick så länge som 70 år sedan på Sjövik Folkhögskola. Och 90-åringen Sjövik firades bland annat med jubel, sång, dans och ett 50 minuter långt bildspel med ljud som visade skolans långa och berikade historia. Men även hur skolan har vuxit. Vid starten 1921 gick det 35 elever på skolan och fem lärare arbetade där. I dag är det närmare 200 elever och minst 24 lärare, men hela 60 personer är anställda.

En av många besökare är Lillebil Lundqvist. Hon arbetade främst som lärare i färg och form mellan 1994 till 2008. Hit flyttade hon från Hälsingland och blev kvar. Och hon var själv student på skolan 1992, då läste hon till musikterapeut.

– Det är många saker som kommit och gått under mina år på Sjövik, bland annat hade vi invandrarundervisning som gav en internationell prägel, säger hon.

Denna återvändardag har hon besökt hennes gamla klassrum, och när AT stöter på henne står hon vid stranden vid Bäsingen och njuter.

– Jag minns att jag min första arbetsvecka åkte härifrån en kväll, och tänkte ”Tänk att jag får arbeta här som är så vackert säger hon och blickar ut över sjön.

Lojalitet är även något hon minns väl.

– Alla har ett värde på Sjövik, och det finns många olika kategorier av människor som möts här.

Läs hela reportaget i måndagens AT.

Lillebil Lundqvist minns de starka känslorna hon fick när hon insåg att hon fick arbeta i denna vackra miljö.
70-talister. Uno Lindberg, Gunno Sandberg och Elke Täuber gick allmän linje på 70-talet. De pratade gamla minnen.

Mer läsning

Annons