Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på fyrhjulingsled

Fyrhjulingsentusiaster från hela Sverige samlades i Avesta på lördagen, för att åka på Sveriges enda lagliga fyrhjulingsled.

Annons
Myggbo och skogarna utanför Avesta intogs av åksugna fyrhjulingsförare från hela Sverige. Lite dåligt väder var inget som hindrade dem.

Varje år samlas hundratals fyrhjulingsåkare i Myggbo, för att åka fyrhjuling och umgås. Och dåligt väder är inget som stoppar dem.

Trots att regnet duggade ner vid starten på lördagsmorgonen var humöret på topp bland deltagarna.

– Man blir ju blöt och skitig ändå, så det spelar ingen roll om det regnar, säger Magnus Lindberg, en av arrangörerna i föreningen Avesta ATV som stod för lördagens evenemang.

Och nio-åriga Diana Björklund höll med.

– Skvätta lera är det roligaste!

Alla deltagare måste ha hjälm och skydd för att få delta i evenemanget. Det är ingen tävling utan ett träff där man samlas för att åka tillsammans och umgås.

– Avesta är en jättebra förebild som har en laglig led, säger Peter Westling från Stockholm.

Innan avfärd fick deltagarna information och delades upp i flera grupper, som sedan körde ut i skogen längs leden. Flera nya broar har lagts ut i så sent som för några dagar sedan och den senaste tidens regn har gjort marken mjuk och lerig. 

– Det ska bli spännande och se om man fasnar, sa Mikael Jansson med ett skratt.

Diana och mamma Fia Björklund från Gustafs brukar vara i Avesta och åka på leden. På lördagen hjälpte de till att arrangera träffen. Roligast tycker dottern Diana med att åka fyrhjuling är att skvätta lera, och det fanns det gott om.
Fältet vid startplatsen var fylld av fyrhjulingen. Över 80 fordon var anmälda.
Mikael och Anton Jansson från Fällingsbro hade ett schysst åkt med god säkerhet och kameran på plats.
Samling innan de begav sig ut till skogs.
Peter Westling hänger upp sina kläder utomhus för att torka, sedan borstar och slår han av leran. ”Det går inte att tvätta de här i en maskin”.
Diana Björklund hade sin rosa maskot Brumma placerad längs fram på fyrhjulingen.

Mer läsning

Annons