Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt strul kring Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna, SD, har ännu inte fått sitt kommunala partistöd i Avesta.
Anledningen är oklarheter med den lokala partiorganisationen och vilka personer i Avesta som i dag representerar partiet.

Annons

Kommunens administrative chef Göran Johansson håller inne pengarna så länge han inte är säker på vart han ska skicka stödet.

Han menar att pengarna bör användas lokalt för arbete i kommunen, även om han känner till att pengar i vissa fall skickas vidare uppåt i organisationen.

Sverigedemokraterna har i dag,

efter valet 2010, två platser i fullmäktige i Avesta.

Det innebär att partiet ska få 66 000 kronor i lokalt partistöd från kommunen. Men innan pengarna hade betalats ut så meddelade partiet på riksplan att man hade hade uteslutit tre medlemmar i Avesta och upplöst den lokala partiorganisationen.

Partiet menade vidare att pengarna i stället skulle betalas till distriktsorganisationen för Dalarna-Västmanland.

Anledning till tvångsupplösningen var att protokoll från flera styrelsemöten inte hade skickats in till rikspartiet.

Distriktet ska enligt partiets stadgar gå in och överta de uppgifter som annars handhas av kommunorganisationen, skrev SD:s partisekreterare i ett mejl till Avesta kommun.

Men Avesta kommun känner sig inte helt säkra på vart pengarna ska skickas. Vid en kontroll hos skatteverket i Mariestad, som registrerar ideella föreningar vilket en lokal partiorganisation är, kommer inte något klart besked. Uppgiften om föreningen existerar i dag eller inte sägs vara hemlig.

I ett mejl till kommunen i början av juni skrev partisekreterare Björn Söder att någon ny kommunförening i Avesta ännu inte har bildats och att den person som säger sig representera SD-föreningen i Avesta inte gör det.

Mer läsning

Annons