Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av italienskt järnverk  - alternativ för Outokumpu 

Outokumpus förslag på att sälja svenska enheter är inte tillräcklig för EU-kommissionen. Detta erfar koncernen i sina kontakter med kommissionen. Outokumpu lanserar därför att alternativt förslag: försäljning av järnverket i Terni.

Annons

Outokumpu lämnade på måndagen in en alternativ lösning för att tillfredsställa  EU-kommissionens krav. Den har därmed två förslag att ta ställning till, försäljningen av svenska enheter inkluderat den i Avesta eller verket i Terni.

Kommunikationschef Sara Tahavainen hoppas på ett tidigt besked från kommissionen om  vilket alternativ den väljer.

- Det är inte lätt att leva med en ovisshet inom organisationen om hur det blir, säger hon.

Den kallvalsningskapcaitet som skulle byggas till i Avesta gäller bara om EU-kommissionen antar förslaget till avyttring av de svenska enheterna. Blir det försäljning av Terni som kommissionen väljer, då blir det ingen utbyggnad vid Avesta jernverk. Det är Sara Tahavainen tydlig med.

Det var den 20 september som Outokumpu lämnade sitt förslag till EU-kommissionen om att sälja tre svenska enheter. Det berodde på att kommissionens krav på koncernen att inte bli för dominerande på marknaden i och med sammanslagningen med Inoxum, ett dotterbolag till Thyssen-Krupp.

Slutdatum för EU-kommissionens granskning är den 16 november.

Läs mer i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons