Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder anmäler By till skolinspektionen

Skolinspektionen har den 7 augusti tagit emot en anmälan som gäller en före detta elev i By skola. Föräldern som anmäler anser att flickan inte fått hjälp i undervisningen.

Annons

Utredningen gäller läsåret 2010-2011. Flickans föräldrar märkte redan i första klass att hon inte mådde bra i skolan. Hon var inte glad och fick ofta ont i magen.

Föräldrarna trodde först att det var kosten, men trots att den ändrades skedde ingen förbättring. Dottern fick allt oftare huvudvärk, och föräldrarna misstänkte att hon kunde ha synproblem, vilket en optiker konstaterade att hon inte hade.

I förskolan var flickan glad och låg före de andra barnen i det mesta, skriver föräldrarna i sin anmälan. Därför hade de inga tankar på att flickans illamående kunde vara relaterat till skolarbetet.

I första klass blev flickan utvisad ur klassrummet av disciplinära skäl.

I tvåan fick hon en annan lärare, och var till en början glad och positiv, men fick sedan återigen huvudvärk och magont, vilket förvärrades till migränanfall.

I början av april fick föräldrarna ett brev från läraren, som skrev att flickan ibland fick vredesutbrott i klassrummet och ibland vägrade göra det hon skulle, vilket ledde till att hon missade en del av undervisningen. Läraren upplevde oro för att flickan kunde få svårt att nå målen.

Föräldrarna blev upprörda efter brevet och undrade varför inte skolan kallat till elevvårdskonferens eller upprättat ett åtgärdsprogram.

De tyckte inte att skolan lyssnade på detta, utan enbart hävdade att de följde skolverkets riktlinjer.

Läs mer i fredagens AT.

Mer läsning

Annons