Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler konkurser i Avesta

Företagskonkurserna ökade med hela 71 procent i Avesta under perioden januari-juli i år jämfört med motsvarande period året innan.

Annons

Under årets sju första månader försattes tolv företag i Avesta i konkurs. Motsvarande period 2010 försattes sju företag i konkurs i Avesta kommun.

I hela landet har dock företagskonkurserna minskat med fyra procent under perioden januari-juli i år jämfört med de sju första månaderna i fjol, enlig färsk statistik från kreditinformationsföretaget UC.

Trots att vi befinner oss mitt i en internationell ekonomisk kris fortsätter alltså konkurserna att minska på riksnivå. Största anledningen till detta är att företagen i Stockholms län går bra.

- Näringslivet i Stockholm utgör en viktig del i svensk ekonomi. Det är mycket glädjande att kunna konstatera att konkurserna fortsätter att minska såväl i Stockholm som i hela landet, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.

Konkursutvecklingen för hösten är dock svårbedömd. Svensk ekonomi och många svenska företag påverkas direkt eller indirekt av utvecklingen i världsekonomin. Det är dock stor osäkerhet kring hur djup och långvarig den internationella krisen blir och när den får någon större påverkan på företagen och därmed konkursutvecklingen i Sverige.

- Svensk ekonomi står stark och såväl konsumtion som investeringar ligger fortfarande på en hög nivå. Fördjupas inte krisen i vår omvärld ytterligare talar det mesta för en lugn konkurshöst, säger Roland Sigbladh.

Mer läsning

Annons