Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixa resan med mobilen

Svenskarna reser mer än någonsin och kronan är starkare än den varit på länge. Vill man ha ut det mesta utav sina intjänade slantar när man ska resa då är det just nu ett bra läge att resa, svenska kronan blir allt starkare. 

Annons

Mot euron har kronan stärkt så att det återigen blivit sug efter resor till länder med Euro, säger Peter Hellström informatör på fritidsresor. Han fortsätter och säger att deras bokningar har ökat med 10 procent sen förra sommaren, och det populäraste resmålet kommer även denna sommar att bli Turkiet.

Ha full kontroll med reseappar

Vill du ha koll på allt på, under och innan din resa kan du ha det med några enkla tryck från och med din mobiltelefon. Du behöver inte missa flyget, bussen, båten eller tåget. Du kanske till och med tjänar en och annan krona.

Vi på webbredaktionen tipsar om de bästa reseapparna för din resa till din Androidmobil.

Innan du åker kan du boka både flyg och övernattning med:

Supersaver – Appen hittar många alternativ på flygbolag och resrutt som du kan välja mellan till ditt resmål. Likadant med hotellrummet, många träffar på en mängd olika boenden.

På väg till flygplatsen:

Arlanda Flygplats – Visar tider för alla inrikes och utrikes avgångar och ankomster med flightnummer. Du kan även få upp en karta över terminalområdet och för parkeringar så att du hittar och kan parkera bilen så nära som möjligt. Finns också för Landvetter.

Tar du tåget till flygplatsen kan du använda dig av:

Train info Sweden lite – Liksom flygappen så visar den här appen alla tågavgångar och ankomster på närt sagt alla tågstationer i hela Sverige. Du kan också se om ditt tåg är försenat.

För dig som vill ha alla färdmedel samlad i en enda app finns:

Resrobot – Med den här kan du organisera din resa ända från dörren hemma och fram till flygplatsen. Lokalbussar, landsortsbussar och till och med båtar finns att söka tider för.

-Konjunkturen spelar in i kombination med att kronan stärkts, säger Peter Hellström informatör Fritidsresor

Resehandbok online:

Wikitravel – För dig som älskar att veta vad som finns att göra på stället dit du åker, en resehandbok i din mobil. Du hittar artiklar om guldkorn i nästan varje land i hela världen. Det bästa av allt är om du inte hittar något om den platsen dit du åker kan du själv lägga in en liten reseberättelse i guiden så andra får ta del av ditt guldkorn. Bättre än många stora resehandböcker.

Innan du åker hem kan du ta dig en titt på:

Flight Tracker – Som Arlanda Flygplats fast du söker upp just ditt flightnummer. Hittar flighter för nästan alla stora flygbolag i hela världen.

PS. Glöm inte att kolla med din mobiloperatör vad det kostar att använda mobilen för att surfa när du är utomlands.

Annons