Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre konkurser i Avesta

Företagskonkurserna i Avesta kommun minskade under perioden januari-augusti i år jämfört med motsvarande period förra året.

Annons

Under årets åtta första månader gick åtta företag i Avesta i konkurs. Detta att jämföra med 14 företagskonkurser motsvarande period 2011. Det innebär en nedgång med 43 procent, enligt färsk statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

För hela landet är dock trenden att antalet konkurser ökar. Under augusti månad ökade företagskonkurserna i landet med 19 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Utvecklingen med fler konkurser har pågått under större delen av året.

- Just nu är många konjunkturrapporter inte särdeles positiva. Många företag minskar sina investeringar i det osäkra ekonomiska läget samtidigt som hushållen ökar sitt sparande i stället för att konsumera, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Roland Sigbladh påpekar dock att det finns förutsättningar för en försiktig optimism då den svenska ekonomin haft en stark utveckling samtidigt som konsumenterna är resursstarka.

Mer läsning

Annons