Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för grov misshandel

En norbergare döms till 15 månaders fängelse och skadestånd efter att ha misshandlat två personer på Markustorget i Avesta.

Annons

Det var i januari 2011 som två Avestabor blev misshandlade av en 25-årig man från Norberg. Misshandel var så grov att båda två har fått men för livet.

Det var natten den 21 januari som männen kom i bråk med varandra på Markustorget. Det är inte utrett hur männen hamnade i bråket eftersom flera av de inblandade var berusade.

Med hjälp av flera vittnesuppgifter har det framkommit att den 25-årige norbergaren både slagit och sparkat de två Avestaborna och fortsatt även när de legat försvarslösa på marken.

Direkt efter händelsen tillkallades polis och mannen greps på platsen.

De misshandlande hade lämnat Markustorget och dragit sig tillbaka till en av männens lägenhet.

Dagen efter vaknade en av de misshandlade, en 40-årig man från Horndal, upp och mådde så pass dåligt att han fick föras till sjukhus i ambulans. Där konstaterades det att mannen hade flera blödningar i hjärnan och blev kvar i fem dygn.

Mannen var sjukskriven i tre månader som han var sängliggande. Mannen har sedan dess haft bortfall av smak och lukt, något som kan ha samband med misshandeln.

Tingsrätten i Falun väljer att döma norbergaren till ett år och tre månaders fängelse och skadestånd på totalt 73 870 kronor till de båda männen.

De klassificerar misshandeln som grov då han fortsatt sparka mot huvudet då männen legat ner på marken.

Norbergaren har dömts för misshandel två gånger tidigare och har även då dömts till fängelsestraff på totalt 14 månader.

Mannen har medgett att han utdelat ett knytnävsslag men inget mer. Det är inte heller klargjort huruvida mannen genomförde misshandeln själv.

Mer läsning

Annons