Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En liten upprättelse”

En varning från Omsorgsstyrelsen överklagades. Nu har förvaltningsrätten omvandlat Bistro Stars varning till en lindrigare, så kallad erinran.
– Det är en liten upprättelse för oss, säger Bistro Stars entrévärd Thomas Landberg.

Annons
När Johnossi spelade på Bistro Star den 26 mars var det mycket folk i publiken. Omsorgsstyrelsen baserade sitt beslut om varning på den kvällen.

Den 26 mars spelade rockgruppen Johnossi på Bistro Star. Båda våningarna på Bistro Star var öppna och det kom mycket folk för att se bandet. Samma kväll gjorde kommunens Omsorgsstyrelse en kontroll och fann så kallade missförhållanden på krogen. Därför valde de att ge Bistro Star, eller BMC Restaurang AB som företaget heter, en varning.

Bistro Star valde att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten i Falun.

Anledningen till att Omsorgsförvaltningen delade ut en varning var att de enligt domen från Förvaltningsdomstolen sett att det varit ”en allmän oordning” på krogen med bland annat klibbiga golv, mycket vatten på toalettgolven och att det ”förekom uppkastningar i en soffa”. Dessutom framkommer det i domen att de sett flera personer som var berusade och att ”en man som visade tydliga tecken på berusning” blev serverad ytterligare alkohol i baren.

Bistro Star har i sin överklagan skrivit att de anser att de jobbat för att minska fylleriet på sin krog och att varningen är grundat på ett tillsyningsbesök som gjordes under en kväll som var exceptionell. Det står i domen att de inte kunde veta att det skulle komma så pass mycket folk som det gjorde.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons